Boulevards van Vlissingen

De Boulevard van Vlissingen is ongeveer 2 km lang en bestaat uit 3 verschillende delen die in elkaar overlopen. Elke deel is overigens vernoemt naar Zeeuwse Zeehelden: De Ruyter, Bankert en Evertsen. De Boulevard de Ruyter begint ook bij het standbeeld van Michiel de Ruyter en stopt bij de Gevangentoren (op de foto te zien in de achtergrond). Bij de Gevangentoren begint Boulevard Bankert, waar je heerlijk langs het water kunt slenteren tot aan de hoogste toren van Vlissingen: de Sardijntoren. Bij deze toren vind je een zandstrand en de Boulevard Evertsen die loopt tot aan het Wooldhuis.

Eigenlijk is de Boulevard van Vlissingen een binnendijk. Je vind er dan ook weinig zand. Wel veel betonnen hellingen en trapjes het water in. De Boulevard is dan ook perfect voor een wandeling en even lekker uit te waaien. De terrassen zitten overigens hoger langs de dijkrand. Ideaal! Want zo loop je ofwel in de gezellige drukte van terras naar terras ofwel in de rust langs de waterkant.

Je kan zowel boven als onder langs de Boulevard slenteren, maar ga ook zeker even beneden een kijkje nemen. Hier vind je op onder aan de Boulevard de Ruyter namelijk de langste bank van Nederland. De bank is maar liefst 122 meter lang en je kan op deze bank heerlijk genieten van het uitzicht over de zee en de varende schepen.