Bevrijdingsmuseum Zeeland

Coudorp 41, Nieuwdorp

Het Bevrijdingsmuseum met daarbij het bijbehorende 3 hectare grote Bevrijdingspark toont de bewogen geschiedenis van Zeeland tijdens de Tweede Wereldoorlog. De Slag om de Schelde, met als doel de Atlantikwall te doorbreken en de aanvoerlijn naar de havens van Antwerpen vrij te maken, neemt een prominente plaats in. Na 85 dagen van intensieve strijd, kan het eerste schip de Westerschelde opvaren. Daarmee komt het vastgelopen geallieerde offensief in beweging en komt het einde van de Tweede Wereldoorlog in zicht. Read more

Het Bevrijdingsmuseum met daarbij het bijbehorende 3 hectare grote Bevrijdingspark toont de bewogen geschiedenis van Zeeland tijdens de Tweede Wereldoorlog.  De Slag om de Schelde, met als doel de Atlantikwall te doorbreken en de aanvoerlijn naar de havens van Antwerpen vrij te maken, neemt een prominente plaats in.  Na 85 dagen van intensieve strijd, kan het eerste schip de Westerschelde opvaren. Daarmee komt het vastgelopen geallieerde offensief in beweging en komt het einde van de Tweede Wereldoorlog in zicht.

  • Groepen
  • Goes
Coudorp 41, 4455 AH Nieuwdorp

Are you the owner of this business?

Contact us at info@stappen-shoppen.nl to complete this page with your website, telephone number, Facebook link, opening hours, full description, facilities, restaurant menu, deals and more.